شش روز پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت توسط ایران، نیروهای عراقی توافقات این قطعنامه را زیر پا گذاشته، مجدداً در جنوب و حوالی خرمشهر حمله کردند تا راه نفوذ برای ارتش مجاهدین خلق باز شود و حتی توانستند تا آستانهٔ تصرف آن پیش روند. به این ترتیب نیروهای دفاعی ایران در جبهههای جنوبی مستقر شدند. در این زمان سازمان مجاهدین عملیاتی با نام فروغ جاویدان را از مرزهای غرب ایران آغاز کرد.
مسعود رجوی در شب آغاز عملیات گفت: «براساس تقسیمات انجام شده، ۴۸ ساعته به تهران خواهیم رسید… کاری که ما میخواهیم انجام دهیم در حد توان و اشل یک ابرقدرت است.» اما عملیات مرصاد، پاتک نیروهای نظامی ایران در پاسخ به عملیات فروغ جاویدان بود که با رمز «یا علی» بهمنظور مقابله با منافقین در منطقه “اسلامآباد” و “کرند” در غرب استان کرمانشاه آغاز شد.
در این عملیات، گردانهای پیادۀ مالک اشتر، انبیاء، شهداء، حمزۀ سیدالشهداء و محبین از لشکر ۵۷ سپاه حضرت ابوالفضل (ع) استان لرستان بهکمک نیروهای ارتش با استقرار در منطقه قصرشیرین راه دشمن را سد کردند، از سوم تا هفتم مرداد رزمندگان لرستانی برای توجیه منطقه عملیاتی به شهر سرپل ذهاب وارد شدند، بلافاصله یک مقر فرماندهی را انتخاب و مقدمات حضور گردانها را در این محور آماده کردند و پس از سازماندهی گردان شبانه به سهراه اسلامآباد حرکت کردند. گردان حمزه سیدالشهداء، پشتیبانی لشکر ۵۷ در سرپل ذهاب و مابقی گردانها در دره شوهان در قسمت شرقی بین تنگه چهار زبر و سهراه اسلامآباد مستقر شدند. در این حین، منافقین شروع به تیراندازی از سمت چپ جاده کردند و نیروهای لرستان زیر آتش به حرکتشان ادامه دادند. این درگیری بعد از مدت کوتاهی به نبرد تنبهتن تبدیل شد و تا ساعت پنج صبح بهشدت ادامه داشت که بارزم بیامان نیروهای لرستانی سمت چپ جاده و دامنه تپه جنگلی را از دشمن گرفتند و یک گردان از تپه سنگی عبورکرد. این گردان توانست در این درگیری وسایل منافقین ۷۰ دستگاه تانک، خودرو، ماشین آتشنشانی و تانک سوخت را منهدم کنند. عملیات مرصاد بهعنوان آخرین عملیات هشت سال دفاع مقدس با موفقیت چشمگیری به پایان رسید. در عملیات مرصاد بیش از ۷۷ نفر از نیروهای لرستان به شهادت رسیدند.